Tietoinen Elämä -tapahtumassa on luentoja ja työpajoja samanaikaisesti kolmessa eri salissa: Suryassa, Atmassa ja Bindussa.
Surya on tapahtuman pääsali.

Huom! Tietoinen Elämä -tapahtuma siirtyy syksylle koronaviruksen aiheuttaman tilanteen takia. Tiedotamme myöhemmin tarkemmin uudesta ajankohdasta. Pysytään terveinä! 🙂

Surya-sali
Atma-sali
Bindu-sali
09.30
Ovet aukeavat, tervetuloa!
10.00-10.45
Johdanto: Joogan syvempi ulottuvuus
Miten jooga voi vaikuttaa elämään? Miksi joogaharjoitus kannattaa, vaikkei tavoittelisikaan vain notkeutta tai mielenrauhaa? Miten pienellä päivittäisellä harjoituksella voi saada suuria vaikutuksia? Mikä on joogan perimmäinen tarkoitus länsimaalaisille?
Johdannossa alustamme Tietoinen elämä -päivän teeman ja kerromme joogan todellisista mahdollisuuksista.
11.00-12.30
Hathajooga
Tietoisuutta olemuksestamme kirkastetaan hathajoogaharjoituksilla. Harjoituksilla kohotetaan omaa energiatasoa ja tietoisuutta. Dynaamisuuden ja rentoutumisen vuorottelulla tietoisuus kirkastuu sekä syvenee ja laajenee käsitteellisen mielen ja samaistumisen tuolle puolen.
12.45-14.15
Sydämen kieli - kohti perimmäistä olemusta
Sydän on aina keskellä, aina olennainen. Kaikki mikä ei ole sydäntä, on kuorta, kerrostumaa sen päällä. Tämä työpaja on matka omaan sydämeemme, oman olemuksemme ytimeen. Työpajassa teemme harjoituksia, joissa syvennämme tuntemustamme itsestämme.
14.15-15.30
Lounas
Päivän aikana on tarjolla monenlaista suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä lounastauolla maukas kasvisateria
15.30-16.15
Ihmeellinen Elämä - harjoituksia tietoisuuden laajentamiseksi
Onko elämässä liikaa rutiinia, tasaista arkea, käytännön asioita? Saat uusia oivalluksia, mutta et niissä asioissa, missä niitä tarvitsisit? Tällä luennolla syvennymme laajentuneeseen tietoisuuteen käytännössä - miten se lisää ymmärrystä elämään ja millä harjoituksilla voit hallita mieltä ja laajentaa tietoisuutta pysyvästi. Kehitys alkaa juuri siitä missä olet nyt, ja harjoitusten tuloksena ymmärrys, merkityksellisyys ja ihmeellisyys elämässä kasvavat.

Honorat kertoo 13 vuoden harjoitusten kokemuksella tietoisuuden pysyvästä laajenemisesta ja sen yllättävistä vaikutuksista jokapäiväiseen elämään.

16.20-17.00
Miltä jooga tuntuu? Tunteet tieteen, henkisten harjoitusten ja ihmisenä kehittymisen yhdistäjänä
Miltä jooga tuntuu? Tunteet tieteen, henkisten harjoitusten ja ihmisenä kehittymisen yhdistäjänä. Moderni tiede on tutkinut joogan ja meditaation vaikutuksia jo kymmenien tuhansien tutkimusten verran. Mikä on johtopäätös? Suurimmat vaikutukset voidaan havaita tunne-elämän harmonisoitumisena. Yhtälailla henkinen kehittyminen jumiutuu, kunnes vaikeat tunteet on käsitelty. Luento tarjoaa katsauksen viimeisimpään tutkimustietoon joogan vaikutuksista sekä herättää pohtimaan omaa ihmisenä kehittymistä tunne-elämän näkökulmasta. Luento sai kolmannen palkinnon kansainvälisessä joogakongressissa Berliinissä 2018.
17.15-18.15
Läsnäoleva liike
Läsnäolevan liikkeen työpajassa teemme rentouttavia, meditatiivisia ja leikillisiä harjoituksia erityisesti kävellen ja liikkuen. Keskitymme kuuntelemaan omaa kehoamme ja tunnustelemaan yhteyttä kehon, mielen ja tunteiden välillä. Joogan periaatteisiin perustuvat harjoitukset auttavat vapauttamaan jännityksiä sekä kehosta että mielestä ja virittäytymään positiiviseen ja lapsenomaisen leikkisään mielentilaan. Olet lämpimästi tervetullut omana itsenäsi ja voit tehdä harjoitukset omassa tahdissasi, kehoasi kuunnellen.
18.15-20.00
Vapaata tanssia, yhdessäoloa ja lopetusmeditaatio
Päivän päätteeksi on aikaa jakaa kokemuksia, tutustua samanhenkisiin ihmisiin sekä fiilistellä tanssilattialla dj Rising Scorpion lantiota keinuttavien rytmien tahdissa. Myynnissä on suolaisia ja makeita herkkuja. Ilta päättyy kohottavaan meditaatioon spiraalimuodostelmassa.
11.00-12.30
Parijooga
Parijoogassa tehdään hathajoogan asanoita yhdessä parin kanssa. Pariasanat saavat energiat kiertämään ja antavat rauhallisen hyvän olon. Lopuksi tehdään syvärentoutus. Parijooga-tunnille voit tulla rakastettusi tai ystäväsi kanssa.
Pariasanat ovat erityislaatuisia ja harmonisoivia harjoituksia kenelle tahansa kahdelle ihmiselle, jotka haluavat harjoittaa joogaa yhdessä tehokkaalla ja voimakkaalla tavalla. Monipuolisten ja hyvää tekevien yksilöllisten vaikutusten lisäksi parijooga auttaa syventämään sitä harjoittavien ihmisten välistä sanatonta yhteyttä ja keskinäistä empatiaa. Rakkaussuhteessa säännöllinen parijoogan harjoittaminen auttaa lisäämään parin välistä harmoniaa, onnellisuutta ja rakastavaa yhteyttä. Lämpimästi tervetuloa!
12.45-14.15
Meditaation avulla kohti laajentunutta tietoisuutta
Meditaatiossa keskitytään pidemmän aikaa yhteen kohteeseen. Näin mielemme hiljenee ja rauhoittuu. Säännöllisen meditaatioharjoituksen avulla opimme havaitsemaan uusia ulottuvuuksia itsessämme ja ympäristössämme. Avautuu maailma, jonka olemassaolosta emme olleet kovin (tai ollenkaan) tietoisia. Tässä työpajassa teemme kolme erilaista meditaatioharjoitusta. Jokainen meditaatio vie meidät kohti yhä syvempää ja hienovaraisempaa tietoisuuden tilaa. Harjoitusten välissä opimme meditaation perusteista: Miksi meditoida? Miten meditaatio vaikuttaa tietoisuuteemme? Mitkä asiat vaikuttavat meditaation onnistumiseen? Onko keskittymisen kohteella vaikutusta meditaatioon? Työpaja on tarkoitettu kaikille meditaatiosta kiinnostuneille. Harjoitukset soveltuvat sekä aloittelijoille että meditaatiota jo kauemmin harjoittaneille.
14.15-15.30
Lounas
Päivän aikana on tarjolla monenlaista suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä lounastauolla maukas kasvisateria
15.30-16.15
Olet sitä MILLOIN syöt
Mikä on päivän tärkein ateria? Milloin kannattaa syödä ja milloin olla syömättä? Miten oikea-aikainen syöminen kohentaa terveyttä ja lisää onnellisuutta?

Terveyteemme, elinvoimaamme ja elämäniloomme ei vaikuta vain se mitä syömme vaan myös milloin syömme. Työpajassa saat ayurvedaan pohjautuvia vinkkejä sisäisen tulen vaalimiseen, ruoansulatuksen harmonisoimiseen sekä sisäisten ja ulkoisten rytmien seuraamiseen.

16.20-17.00
Tietämisen tasojen syventäminen - mieli, henkinen intuitio, sydämen viisaus.
Mitä on tieto? Miksi tarvitsemme tietoa? Minkälaista tietoa? Miten voimme saada tietoa? Miksi Esoteerisen Joogan kurssi sisältää laajan tiedollisen osuuden? Lisääkö tieto tuskaa vai vapauttaako se?

Luennolla tutustumme keskeisiin tiedon lajeihin ja käyttöalueisiin joogassa: mentaalinen tieto, intuitiivinen tieto, tieto samaistumisen kautta, perimmäinen tieto. Teemme myös yhdessä harjoituksen intuitiivisen tiedon herättämiseen.

11.00-12.30
Jooganidra - Syvän rentoutumisen jooga
Jooganidra – syvän rentoutumisen jooga

Jooganidra tarkoittaa “syväunta”, koko kehon ja mielen syvää uudistumista tietoisen rentoutumisen kautta. Se on meditatiivinen harjoitus selinmakuulla ja hieno ikiaikainen joogantekniikka hermojärjestelmän tasapainon ja mielenrauhan palauttamiseksi.

Aloitamme kehon lämmittelyillä ja dynaamisella harjoituksella. Teemme lopuksi 45 minuuttia jooganidra-harjoitusta. Työpaja soveltuu kaikille kiinnostuneille. Vinkki: Mukaan lämmin vaatekerta pitkään rentoutukseen.

12.45-14.15
Fulfillment is the true revelation of the soul
Genuine fulfillment is about learning how to put things in a correct perspective and how to reduce the gap between appearances and reality. To permanently strive for being happy is not egotism, it is the starting point of the self-giving attitude. When we are happy and fulfilled we are more kind, joyous, generous, more loving, we live plenary from our soul. During this workshop we aim to learn together about the ingredients of our state of fulfillment, that unhappiness is not situated in the outer world but in our mental “filter” that obstructs our perception upon the objective reality. We will practice a simple and relaxed yogic method for attaining the state of fulfillment. Happiness is a state of inner fulfillment, not the gratification of inexhaustible desires for external things.
14.15-15.30
Lounas
Päivän aikana on tarjolla monenlaista suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä lounastauolla maukas kasvisateria
15.30-16.15
Kuka minä olen? - Polku kohti Itseä
Jooga sen alkuperäisessä muodossansa on henkinen polku, mutta mihin tämän polun on tarkoitus johdattaa meidät?
Määrittelemällä joogan aidon tarkoituksen voimme samalla ymmärtää miksi on hyvin erilaisia joogan muotoja
ja miksi samalla polulla voi olla hyvin erilaisia vaiheita.
16.20-17.00
Onko henkisyys ristiriidassa tieteellisen maailmankuvan kanssa?
Luennon aihe on provosoivan yksinkertaistettu ja puhekielinen.
Tarkoituksena ei ole antaa yksinkertaista vastausta vaan osoittaa tämän kysymyksen kompleksisuus:
Mitä on henkisyys? Onko olemassa koherenttia ”tieteellistä maailmankuvaa”? Mitä tieteellisellä metodilla voidaan ylipäätään tutkia? Miten tieteellinen teoria syntyy ja mikä rooli henkisyydellä (ts. henkisillä ominaisuuksilla kuten päättelykyvyllä tai intuitiolla) on siinä? Tukeeko tiede ontologista materialismia eli käsitystä siitä, että aine on kaiken olevaisen (myös tietoisuuden) perusta? Miksi ihmisellä on niin usein tarve MUUNTAA tieteellinen teoria yksiselitteiseksi tosiasiaksi?
Tervetuloa perimmäisten kysymysten äärelle!